SV Suomikoulun Opetussuunnitelma (2024-2025)
Piilaakson Suomikoulun tavoitteena on herättää ja ylläpitää lasten mielenkiinto suomen kieltä ja suomalaisuutta kohtaan. Lasten erilaisesta kielitaustasta riippumatta pyritään antamaan lapsille onnistumisen elämyksiä ja mukavia hetkiä suomenkielisessä oppimisympäristössä. Lapsia rohkaistaan käyttämään osaamaansa suomea sekä pyritään kasvattamaan jokapäiväiseen elämään liittyvää sanastoa.
Opetuksen sisältöalueita ovat erityisesti suomen kieli ja kommunikaatio, sekä ikäryhmistä riippuen mahdollisuuksien mukaan musiikki, liikunta, kädentaidot, matematiikka, biologia, ympäristöoppi, maantieto, terveystieto ja Suomen historia.
Koska Suomikoulu kokoontuu vain joka toinen viikko 1.5 tuntia kerrallaan jää suuri vastuu lasten suomen kielen taitojen ylläpitämiseen ja tukemiseen myös kotien harteille. Suomalaiset laulut, lorut, videot, pelit, kirjat/iltasadut, kotitehtävät, internet (linkkejä lopussa) ja päivittäinen Suomen kielen käyttö myös kotona on erittäin tärkeää.
Opetussuunnitelma on erittäin avoin ja antaa opettajalle mahdollisuuden muokata omat tuntisuunnitelmansa luokkansa vaihtelevaan kielitaitotasoon soveltuviksi. Opetussuunnitelmaa tullaan päivittämään vuosittain esim. uusien ryhmien, kirjojen ja oppimateriaalien osalta. Opettajilla kaytössään mahdollisuuksien mukaan kaikki nuorempien ryhmien opetuskeinot ja aiheet.
Tänä vuonna uutena kirjana käytössä kaikilla opettajilla maailman Suomi-kouluille tehty Kotisuomea-kirja, joka on tämän vuoden toimintasuunnitelmamme pohjalla.
Ryhmäkohtaiset oppimistavoitteet
Muskariryhmät (0-3v):
Ryhmissä lapset ja vanhemmat yhdessä.
Tutustutaan perinteisiin ja uudempiin suomalaisiin lastenlauluihin, loruihin ja rytmeihin.
Lauletaan, liikutaan, kuunnellaan, tanssitaan ja soitetaan erilaisilla rytmisoittimilla.
Lapset sekä tarkkailijoita että aktiivisia osallistujia ryhmässä. Tarkoitus kasvattaa lasten sanavarastoa ja rytmikorvaa laulujen ja lorujen avulla. Loistava tilaisuus myös vanhemmille tutustua toisiinsa.
Rohkaistaan lapsia käyttämään suomen kieltä.
Ryhmillä käytössään erilaisia välineitä (soittimia voivat olla esimerkiksi kapulat, rytmimunat, rummut, helistimet, huivit, ym.). Etäopetuksessa käytämme kotoa löytyviä soittimia ja itse askarreltuja rytmimunia.
Musiikki/CD levyt opettajan valinnan mukaan, em. Leikkitunti ja lystitunti kirjat ja CD:t, Lasten toivotut (+cd) 100 iloista lastenlaulua, Tule, tule leikkiin lasten laululeikkejä, jne.
Leikki-ikäisten ryhmät Viikarit (4-6v):
Suomenkielen kehityksen monipuolinen tukeminen ja kehittäminen, keskustelujen, laulujen, leikkien, draaman, kirjallisuuden (Muumit, Miina ja Manu, Pupu Tupuna, Minttu jne), ja askartelujen avulla. Käytössä Opin Itse sarjan työkirjat 1-4, Muskarista tutut laulukirjat ja CD:t käytössä opettajilla.
Lasten luontaisen mielikuvituksen kehitys mielikuvitusseikkailujen ja satujumpan avulla.
Oppituntien aiheet lasten ikätason, kielitaidon ja kiinnostusten mukaan. Teemakokonaisuuksien valinnassa pyritään löytämään lapsille merkitykselliset asiat ottamalla heidän toiveensa mukaan oppituntien suunnitteluun.
Jokapäiväisen perussanaston kasvattaminen ja ylläpito, kuten värit, muodot, koti, perhe, ystävät, maatalon-/ metsän eläimet, ammatit, numerot, hedelmät, vihannekset, ruumiinosat, aistit, suomalaiset satuhahmot, muumit, tontut, peikot, prinsessat, rantaretki, metsäretki, kalaretki, jne. (vuodenajat)
Suomalaisen kulttuurin ja tapojen tutkiminen lasten omiin kokemuksiin ja kirjallisuuteen perustuen. Suomalaiset juhlapyhät ja niiden vietto, (Aleksis Kiven päivä 10.10, isänpäivä, itsenäisyyspäivä, joulu, ystävänpäivä, J.L Runebergin päivä 5.2, Kalevalan päivä 28.2 , laskiainen, Mikael Agricolan päivä 9.4, pääsiäinen, vappu, äitienpäivä).
Rohkaista lapsia käyttämään suomenkieltä.
Lasten iästä johtuen ryhmissä on tärkeinä tavoitteina myös ryhmässä toimimisen oppiminen ja toimintaan osallistuminen.
Ryhmissä pyritään pitkälti yhteistoiminnallisuuteen, jonka avulla luodaan pohjaa hyvälle yhteistyökyvylle.
Eheytetyt kokonaisuudet ja oppimisprosessi ovat tärkeämpiä kuin yksittäiset sisällöt. Kokemusten ja tietojen käsittely vuorovaikutuksessa aikuisten ja lasten kanssa monin eri tavoin on oppimisen keskeinen osa.
Käytössä hienomotorisia taitoja kehittävät OPIN ITSE kirjasarjan tehtäväkirjat 1-4, jotka eivät vielä vaadi luku ja kirjoitustaitoa.
Käytössä erilaisia peli- ja leikkivälineitä, sekä musiikkia opettajasta riippuen:
-
Palapelit
Muistipelit
Pullonpyoritys
Pääsiäismunat
Rakennuspalikat
Hernepussit
Hyppynarut
Renkaat
Hula-vanteet
leikkivarjo
Ilmapallot, pikkupallot, rantapallot
Musiikki/ CD-levyt ja kasetit
Lystitunti kirja ja CD
Leikkitunti kirja ja CD
Lasten toivotut (+CD) 100 iloista lastenlaulua
Tule tule leikkiin lasten laululeikkeja
Lukutoukat (6-7v): yhdessä Sanataitureiden kanssa tänä vuonna
Tutustutaan aakkosiin ja lukemisen alkeisiin (lisäystä edellisiin).
Lukutoukilla käytössä PIKKUMETSÄN AAPINEN sekä tunnin teemaan sopivaa lisämateriaalia (kerätään kansioihin).
Tärkein oppimismenetelmä edelleen leikki, jonka avulla lapset oppivat käsittelemään tunteitaan ja kokemuksiaan.
Keskeisinä oppimiskeinoina toiminnallisuus, keksiminen ja kokeilu, pienet työtehtävät, leikki ja elämyksellisyys.
Syvennetään jo leikkiryhmissa opittua perussanastoa lorujen, laulujen/ musiikin, satujen, liikunnan, teatteri-ilmaisun, draaman, askartelun/kuvataiteen ja tehtäväpapereiden avulla.
Tutustutaan lukemisen ja kirjoittamisen alkeisiin aakkosilla leikkien, laulaen, rytmejä taputtaen, sanojen alkukirjaimia kuunnellen, kirjaimia eri tavoin muodostaen, kirjaimia yhteen liuuttaen, äänteitä kuunnellen, salasanoja selvittäen, omia tarinoita keksien, jne.
Käytössä eskarivihko, johon liimataan teemoihin liittyviä loruja ja salasanoja.
Opetellaan ikäryhmälle sopivan kirjallisuuden avulla tunnistamaan oikea ja väärä/ satu ja todellisuus (Minttu, Muumi, Tatu ja Patu jne.).
Opitaan suomenkielen avulla ilmaisemaan itseään, tuomaan esiin omia ajatuksiaan ja mielipiteitään sekä kuuntelemaan ymmärtämään muita. Keskustellaan omista kokemuksista, luetusta kirjasta, lorusta, vitsistä, jne.
Opitaan hyviä käytöstapoja ja sekä odottamaan vuoroaan.
Tärkeänä tavoitteena eskariryhmässä on myös sosiaalisuus. Ryhmässä pyritään edelleen pitkälti yhteistoiminnallisuuteen mutta yksilötyöskentelyn osuus kasvaa jonkin verran pienenpien ryhmiin verratuna. Kyky toimia sekä ryhmässä että yksilönä.
Opitaan ottamaan toiset huomioon ja tarvittaessa auttamaan, sekä opitaan arvostamaan omaa ja toisten työtä.
Opitaan pelien ja leikkien avulla voittamaan ja häviämään.
Opitaan laulujen, lorujen ja leikkien avulla mm. vuodenajat viikonpäivät, kuukaudet, kello, numerot, vuorokaudenajat, (ennen/ jälkeen käsitteet), säätila.
Suomalaiset juhlapyhät ja niiden vietto (Aleksis Kiven päivä 10.10, isänpäivä, itsenäisyyspäivä, joulu, ystävänpäivä, J.L Runebergin päivä 5.2, Kalevalan päivä 28.2 , laskiainen, Mikael Agricolan päivä 9.4, pääsiäinen, vappu, äitienpäivä).
Sanataiturit (7–8 v) ja Lukijat (8–9 v):
Osaavat jo aakkoset ja lukemisen alkeet, ja Sanataiturit osaavat lukea ja muodostaa lyhyitä lauseita (lisäystä edellisiin).
Sanataiturit hallitsevat ja harjoittelevat yksittäisten sanojen lukemista ja opettelevat yhdistämään sanoja toisiinsa ja muodostamaan pieniä lauseita. He käyttävät oppikirjanaan PIKKUMETSÄN AAPISTA ja siihen liittyvää PIKKUMETSÄN AAPINEN HARJOITUSVIHKO 1A tai 1 B tehtäväkirjaa. Käytössä myös tehtäviä Kotisuomea kirjasta.
Lukijat osaavat jo suht hyvin lukemisen alkeet ja lyhyiden lauseiden muodostamisen. He keskittyvät kielen kehitykseen, oppivat sanaluokkia ja pidempien lauseiden muodostamista. He käyttävät oppikirjana PIKKUMETSÄN LUKUKIRJAA ja siihen liittyvää PIKKUMETSÄN LUKUKIRJA HARJOITUSVIHKO 2A tehtäväkirjaa. Käytössä myös tehtäviä Kotisuomea kirjasta.
Molemmissa ryhmissä käytössä tunnin teemoihin sopivaa lisämateriaalia.
Molempien ryhmien tavoitteena on suomenkielen luku- ja kirjoitustaidon parantaminen sekä sanavaraston kehittäminen.
Oppia suomenkielen avulla ilmaisemaan itseään, tuomaan esiin omia ajatuksiaan ja mielipiteitään sekä ymmärtämään muita.
Ikäryhmälle sopivan kirjallisuuden avulla kartutetaan sanavarastoa. Käytössä suomalaiset lastenkirjat, esim. Mauri Kunnaksen kirjat, Tatu ja Patu, Ella, Risto Räppääjä, jne.
Suomalaiset juhlapyhät ja niiden vietto , (Aleksis Kiven päivä 10.10, isänpäivä, itsenäisyyspäivä, joulu, ystävänpäivä, J.L Runebergin päivä 5.2, Kalevalan päivä 28.2 , laskiainen, Mikael Agricolan päivä 9.4, pääsiäinen, vappu, äitienpäivä).
Käytössä edelleen luovat keinot, teatteri, draama, laulut, leikit, pelit ja askartelu/kuvataide tuomassa kevennystä ja vaihtelua tuntien kulkuun.
Jo aiemmin leikkiryhmissä läpikäytyjä teemoja syvennetään ja tutkitaan eri näkökulmista.
Etsijät ja Tutkijat (10+v.):
Näissä ryhmissä oppilaiden suomenkielentaidoissa esiintyy jo suurta vaihtelua (lisäystä edellisiin).
Opettajat keräsivät erityisesti Zoomikoulun aikana oppimateriaalia useasta eri lähteestä ja niitä tehtiin sekä tietokoneella, että kirjallisesti. Verkossa opiskelu mahdollisti esimerkiksi erilaisten videoiden näyttämisen sekä ”tutustumiskäynnit”. Alla olevia oppikirjoja käytetään opetuksen tukena.
Oppikirjoina Etsijät käyttävät KULKURI 4. ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS kirjoja ja lukemisia kolmosille ja nelosille. Työkirjoina on käytössä KYNÄKULKURIN EVÄÄT 3 harjoituskirja sekä KYNÄKULKURIN EVÄÄT 4 harjoituskirja. Käytössä myös tehtäviä Kotisuomea kirjasta.
Ryhmän tavoitteena puhutun kielen tuottaminen ja ymmärtäminen, sanaston laajennus, kirjoittamisen sekä luetun ymmärtämisen kehittäminen.
Tutkijat käyttävät KULKURI 5. ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS, KULKURI 6. ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS OPPIKIRJOJA sekä niihin kuuluvia KYNÄKULKURIN EVÄÄT 5. ja KYNÄKULKURIN EVÄÄT 6 harjoituskirjoja. Käytössä myös tehtäviä Kotisuomea kirjasta.
Kirjojen lisänä luetaan ja kuunnellaan suomenkielistä lasten ja nuorten kirjallisuutta, musiikkia, pelataan pelejä ja keskustellaan ajankohtaisista asioista, maantiedosta ja historiasta sekä juhlapäivistä.
Tavoitteena on edelleen sanavaraston kehittäminen mutta myös kielen rakenteiden/kieliopin, kirjoittamisen ja luetun ymmärtämisen kehittäminen.
Oppilaita ohjataan suomalaisen kirjallisuuden avulla ymmärtämään omaa kulttuuria sekä tutustumaan muihin kulttuureihin.
Opetellaan ymmärtämään suomen kielen ja suomalaisuuden asema ja merkitys muiden maailman kielten ja kansojen joukossa.
Draamaharjoitusten avulla lapset oppivat luottamaan omaan ilmaisuunsa ja ottamaan huomioon toiset ja näiden erilaiset tavat ilmaista itseään.
Lapset oppivat ymmärtämään, että suomenkieli on heidän persoonalisuutensa olennainen osatekijä.
Ryhmissä tehdään mahdollisuuksien mukaan kansainvälistä yhteistyötä esimerkiksi kirjeenvaihdon ja muiden kanavien esim. internetin kautta.
Pohditaan oppilaan omaa Suomalaista identiteettiä osana kansainvälistä maailmaa.
Suomi toisena kielenä (S2) ryhmä (kaikki kouluikäiset n. 7-16v):
Ryhmä ei toiminnassa tänä syksynä
Suomi toisena kielenä S2–ryhmässä keskitytään erityisesti sanaston kehitykseen ja puhumiseen rohkaisuun.
S2-ryhmän kouluikäiset (n.7-16v.) oppilaat valitaan syksyllä opettajien ja vanhempien arvioinnin mukaan. Oppilaat opiskelevat sekä omassa ikäryhmässään, että S2-ryhmässä suunnilleen saman tasoisen kielitaidon omaavien lasten kanssa.
S2-ryhmän oppilaat osallistuvat opetukseen sekä oman ikäluokkansa mukaisessa kotiryhmässä että S2-pienryhmässä.
SV-Suomikoulun Toimintasuunnitelma 2024–2025
Piilaakson Suomi-koulun teemana “Meillä on juhlat ja sivistystä kaikille”. Piilaakson Suomi-koulu täyttää syksyllä 40- vuotta. Suomessa vietetään sivistyksen teemavuotta 2024.
Koulun tavoitteena on vahvistaa oppilaiden kulttuurista narratiivia ja auttaa heitä ymmärtämään suomalaisen kulttuurin monipuolisuutta ja rikkautta. Opetus on osallistavaa ja keskustelupohjaista, ja käsittelemme ajankohtaisia aiheita kuten vuoden kiertokulku, suomalaiset juhlapyhät, lasten-ja nuorten olot Suomessa, ilmaston lämpeneminen, kierrätys ja tasa-arvo.
Koulun opetus painottaa suomen kieltä, kulttuuria ja kielioppia, sekä eri ikäryhmien kiinnostuksen kohteita. Opetuksen sisältöalueita ovat muun muassa musiikki, liikunta, kädentaidot, matematiikka, ympäristöoppi, maantieto ja Suomen historia.
Koulun tavoitteena on edistää tasa-arvoa, kestävää kehitystä ja lukemaan innostamista. Oppilaita rohkaistaan käyttämään osaamaansa suomea ja kasvattamaan jokapäiväiseen elämään liittyvää sanastoa. Opetuksessa käytetään paljon erilaisia toiminnallisia menetelmiä ja oppilaiden ja opettajien välinen yhteistoiminta on avainasemassa.
Sivistys nähdään matkana, joka rakentuu elämänmittaisena prosessina kokemuksista ja kohtaamisista. Se on vuoropuhelua, uuden oppimista, poisoppimista ja pysähtymistä asioiden äärelle. Sivistys on myös matkantekoa itseemme, omaan ajatteluun, kulttuuriimme ja ympäröivään maailmaan. Se edellyttää rohkeutta, epävarmuuden pelon selättämistä ja halua vaikuttaa globaalien ongelmien ratkeamiseksi.
Suomi-koulussa pyrimme vahvistamaan oppilaidemme kulttuurista narratiivia. Tämä auttaa ulkosuomalaisten perheiden lapsia ymmärtämään juuriaan ja vahvistaa heidän kulttuuri-identiteettiään. Samalla se voi auttaa heitä kasvamaan maailmankansalaisiksi, jotka ymmärtävät ja arvostavat eri kulttuureja.
Kulttuurinen narratiivi viittaa tarinoihin, jotka kertovat kulttuurin arvoista, perinteistä ja historiasta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi suomalaisen kulttuurin ja historian opettamista, suomen kielen vahvistamista sekä perinteiden ja tapojen esittelyä.
Muita esimerkkejä kulttuurisen narratiivin vahvistamisesta Suomi-koulussa:
Suomi-koulumme opetus on osallistavaa ja antaa oppilaille mahdollisuuden kysyä ja keskustella. Tämä auttaa heitä ymmärtämään paremmin suomalaisen kulttuurin monipuolisuutta ja rikkautta.
SYYS-LOKAKUU:
MARRASKUU:
JOULUKUU:
TAMMI-HELMIKUU:
MAALIS-HUHTIKUU:
TOUKOKUU:
Koko vuoden ajan:
Linkkeja Opetuksen tueksi (kaikkien linkkien toimivuuta ei ole tarkistettu 2013)
-
Finnish Education
- http://www.suomikoulut.fi
- http://www.kalevalaseura.fi/
- http://www.oph.fi/etusivu
- https://kopiraittila.fi
- http://www.peda.net/veraja/kulkuri
- http://europa.eu/quick-links/eu-kids/index_fi.htm
- http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Etusivu
- http://oppiminen.yle.fi/kalevala
- http:opettajatv.yle.fi/juhlapaivat
- http://opettajatv.yle.fi/oppimateriaalit?str=Yleissopimus%20lapsen%20oikeuksista
- http://papunet.net/selko/tarinat/seitseman-veljesta/
- http://www.ajasto.fi/ajastaika/2002-1/Laskiainen%20laulattaa,%20siansorkka%20naurattaa
- http://www.akuankka.fi/press/10
- http://www.finlit.fi/tietopalvelu/elias/el_elama.html
- http://www.juhlitaan.net
- http://www.kainuuneinoleinoseura.fi/
- http://www.kalevalaseura.fi/kalevalankankahilla/
- http://www.kotus.fi/index.phtml?s=2058
- http://www.peda.net/veraja/mantsala/ohkola/linkit/juhlat
- http://www.seitsemanveljesta.net/
- http://www.valto.fi/yk-n-lapsen-oikeuksien-sopimus
- http://www.verkkokampanjat.fi/akuankka/digi_aku/
- www.akuankka.fi
- www.almanakka.fi
- www.edu.fi
- www.etunimet.net
- www.evl.fi
- www.finlex.fi
- www.lastenpresidentti.fi
- www.minedu.fi
- www.mll.fi
- www.positiivarit.fi
- www.päivyri.fi
- www.ruokatieto.fi
- www.yhteisetlapsemme.fi
- www.yle.fi/opetus
- http://yle.fi/tallennemyynti/
- http://www.tampere.fi/material/attachments/s/unnamed_2166/s2.pdf
- http://ies.berkeley.edu/fsp/finnishstudies/links.htm
- http://finland.fi/public/default.aspx?contentid=160058&contentlan=2&culture=en-US Greater Helsinki Information
- http://www.hel.fi/wps/portal/Helsinki?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Helsinki/fi/Etusivu Winter War History
- http://www.kevos4.com/Part%201%20The%20Winter%20War%20Background.htm
- http://www.yle.fi/ YLE Television and Radio Webcasts
- http://areena.yle.fi/lista/115/uusimmat/media/video Helsingin Sanomat, Finland's Largest Newspaper
- http://www.hs.fi/ Ilta-Sanomat, Finland's Second Largest Newspaper
- http://www.iltasanomat.fi/ Turun Sanomat, Turku Area Newpaper
- http://www.ts.fi/ Hufvudstadsbladet, Finland's Largest Swedish Language Newspaper
- http://www.hbl.fi/ Suomen Kuvalehti Tabloid
- http://suomenkuvalehti.fi/ Finnish Media Links
- http://radiostationworld.com/Locations/Finland/ Extensive Finnish Newspaper Links
- http://www.onlinenewspapers.com/finland.htm Finnish-Language Blogs hosted by Helsingin Sanomat
- http://blogit.hs.fi/
- http://finland.fi/public/default.aspx?nodeid=41797&contentlan=2&culture=en-US National Biography of Finland
- http://www.kansallisbiografia.fi/english/
- http://www.hel.fi/wps/portal/Helsinki?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Helsinki/fi/Etusivu Turku
- http://www.turku.fi Oulu
- http://www.oulu.fi Tampere
- http://www.tampere.fi Jyväskylä
- http://www.jyvaskyla.fi Joensuu
- http://www.joensuu.fi/ Kuopio
- http://www.kuopio.fi Savonlinna
- http://www.savonlinna.fi/ Rovaniemi
- http://www.rovaniemi.fi/ The City of Rauma (UNESCO World Heritage Site)
- http://www.oldrauma.fi/english/ The City of Hämeenlinna
- http://www.hameenlinna.fi/ The City of Hamina
- http://www.hamina.fi/ The City of Porvoo
- http://www.porvoo.fi/ Enlargeable Finland Map (Library of Congress)
- http://hdl.loc.gov/loc.gmd/g6960.ct001018
- http://finland.cimo.fi/ Study Abroad Programs (For All Ages and Career Levels)
- http://www.amscan.org/study_finland.html International Student Information & Links (Joensuu University)
- http://www.joensuu.fi/international/english/ International Student Guide (Kuopio University), .pdf file
- http://www.uku.fi/intl/english/
- http://efe.scape.net/index.php Finnish Online Verb Conjugator
- http://www.verbix.com/languages/finnish.shtml Google Translater (Translates Whole Web Pages)
- http://translate.google.com/ Finnish Morphological Analyzer (Finds Root Forms of Inflected Words)
- http://legacy.xrce.xerox.com/competencies/content-analysis/demos/finnish.en.html Finnish Language Lessons
- http://www2.edu.fi/ymmarrasuomea/ YLE Finnish Broadcasting Language-Learning Pages (Audio and Video Clips)
- http://www.yle.fi/opinportti/supisuomea/ Finnish Language Page, Jyväskylä University "https://kielikeskus.jyu.fi/opetus/suomi-toisena-ja-vieraana-kielena/en/self-study-1"> https://kielikeskus.jyu.fi/opetus/suomi-toisena-ja-vieraana-kielena/en/self-study-1 Finnish Grammar Overview
- http://www.cc.jyu.fi/~pamakine/kieli/suomi/ Finnish Language Course, Oulu University
- http://www.edu.fi/oppimateriaalit/suomeaolehyva/ Useful Finnish Verbs (and Conjugations)
- http://www2.edu.fi/ymmarrasuomea/index.php?moduli=verbit Finnish for Foreigners (Basic Course with Audio Clips)
- http://donnerwetter.kielikeskus.helsinki.fi/FinnishForForeigners/parts-index.htm Time Expressions in Finnish
- http://www.uta.fi/~km56049/finnish/timexp.html Fundamental Vocabulary Finnish Flashcards (large .pdf file)
- http://www.yorku.ca/inpar/language/FinnishFlashCards.pdf Finnish Language Yahoo Group (free signup required)
- http://groups.yahoo.com/group/Finnish/ Simplified News in Finnish
- http://papunet.net/selko/selkouutiset.html Searchable Finnish Bible (Protestant)
- http://www.koivuniemi.com/cgi-bin/raamattuhaku Article on the Origins and Characteristics of the Finnish Language
- http://www.helsinki.fi/~jolaakso/fufaq.html Finnish Names (Meanings and Derivations)
- http://koti.mbnet.fi/pasenka/names/ Article on Old Finnish Names and Transcription Issues
- http://www.sca.org/heraldry/laurel/names/FinnishNamesArticle.htm Humorous (but Accurate) Translations of Finnish Last Names
- http://teppo.tv/names/ Finnish Literature Society
- http://www.finlit.fi/fili/ Introduction to the Kalevala (the Finnish National Epic)
- http://finland.fi/public/default.aspx?contentid=160078&contentlan=2&culture=en-US
- http://www.finlandiafoundation.org/ American Scandinavian Foundation
- http://www.amscan.org/ Fulbright Educational Exchanges
- http://fulbright.state.gov/ Finland Society (Suomi-Seura)
- http://www.suomi-seura.fi/
- http://www.opintoluotsi.fi/ Summer Finnish Language Courses for Foreigners
- http://www.kesayliopistot.fi/ Finnish Virtual University
- http://www.virtuaaliamk.fi/ Finnish Polytechnics Websites
- http://www.virtuaaliamk.fi/en/index.html Student Information Portal
- http://www.studentum.fi/ University of Lapland
- http://www.ulapland.fi/ University of the Arctic (Multinational)
- http://www.uarctic.org/Frontpage.aspx?m=3 Ministry of Education
- http://www.minedu.fi/OPM/?lang=fi Open University in Finland
- http://www.avoinyliopisto.fi/ National Board of Education
- http://www.oph.fi/ International Computer Science Institute, UC-Berkeley
- http://www.icsi.berkeley.edu/ Institute of European Studies, UC-Berkeley
- http://ies.berkeley.edu/
- http://www.suomalainen.com Finnish Academic Bookstore
- http://www.akateeminen.com/ Helsinki University Library
- http://www.nationallibrary.fi/ UC Berkeley Library Finnish Collection Webpage
- http://www.lib.berkeley.edu/Collections/finnish_studies.html Finnish Libraries on the Web (General and Specialized)
- http://www.libraries.fi/
- http://photoweb.lodestone.org/folder/1008/ Aerial Images of Helsinki (Series)
- http://213.138.148.10/scripts/helsinki.asp?ikuva=1 Photographs of Major Churches, Monuments, and Fortresses
- http://www.muuka.com/finnishpumpkin/index.html Gallery of Daily Photos (Mostly Helsinki Area)
- http://taivasalla.net/index_eng.html
- http://www.korttelit.fi/ Senate Square Historical Information
- http://finland.fi/public/default.aspx?contentid=160063&contentlan=2&culture=en-US Helsinki City Museum
- http://www.hel.fi/wps/portal/Kaupunginmuseo/ Art Nouveau in Helsinki
- http://www.artnouveau-net.com/english/city/helsinki/index.html Design Museum, Helsinki
- http://www.designmuseum.fi/ Design Forum Finland
- http://www.designforum.fi/ Photographs of Major Churches, Monuments, and Fortresses
- http://www.muuka.com/finnishpumpkin/index.html Northern Pohjanmaa Churches
- http://www.kirjastovirma.net/kirkot/ The City of Turku
- http://www.turku.fi/Public/default.aspx?nodeid=8726&culture=en-US&contentlan=2 Alvar Aalto Museum
- http://www.alvaraalto.fi/index.htm
- http://www.fimic.fi/fimic/fimic.nsf?open Finnish National Opera
- http://www.operafin.fi/ Savonlinna Opera Festival
- http://www.operafestival.fi/ Overview of Finnish Music
- http://www.musicfinland.com/ Finland Festivals
- http://www.festivals.fi/ Finnish Folk Tunes
- http://www.jyu.fi/musica/sks/index_en.html Finnish Pop Music and Film
- http://www.stara.fi/bandistara.php Karita Mattila
- http://www.metoperafamily.org/metopera/news/interviews/detail.aspx?id=3249 Esa-Pekka Salonen
- http://www.esapekkasalonen.com/
- http://www.fng.fi/fng/rootnew/en/vtm/etusivu.htm The National Museum of Finland
- http://www.nba.fi/en/nmf Finnish Audiovisual Archive
- http://www.kava.fi/ Finnish Hollywood
- http://www25.brinkster.com/finhollywood/classic.html Kiasma Museum of Contemporary Art
- http://www.kiasma.fi/ Retretti Art Musuem
- http://www.retretti.fi/ National Board of Antiquities
- http://www.nba.fi/en/ Finnish Dance Information Center
- http://www.danceinfo.fi/english/ Comprehensive Finnish Culture News (Kulttuuri.net)
- http://www.kulttuuri.net/
- http://www.fmnh.helsinki.fi Arktikum Museum, Rovaniemi
- http://www.arktikum.fi/ Finnish Forest Museum
- http://www.lusto.fi/
- http://www.government.fi/etusivu/fi.jsp Public Services in Finland
- http://www.suomi.fi/english/ Newsroom Finland
- http://newsroom.finland.fi/news/ The President of the Republic
- http://www.tpk.fi/english/ Finnair Airlines
- http://www.finnair.com Finnish Railways
- http://www.vr.fi/heo/index.html Finnish Traffic Center and Live Traffic Cams
- http://www.tiehallinto.fi/alk/english/frames/liikenne-frame.html Finnish Lighthouse Association
- http://www.majakkaseura.fi/fin/
- http://www.suomi.fi/suomifi/english/subjects/law_and_legal_protection/index.html Article on the Finnish Romani and Their Language (.pdf)
- http://spraakbanken.gu.se/personal/lars/pblctns/FinnishRomani.pdf Finnish Romani (Gypsy) Mission Newspaper & Society
- http://www.romanomissio.fi/rboodos.htm European Roma Rights Centre
- http://www.errc.org/ Romani Archive and Documentation Center (International)
- http://radoc.net:8088/ Lapland (and Sámi Cultural Info)
- http://www.lapland.fi/ Sámi Links (UC-Berkeley Baltic-Nordic Portal)
- http://ies.berkeley.edu/bnp/balticnordic/sami.htm Gay, Lesbian, Bisexual, Transgender Organization (SETA)
- http://www.seta.fi/
- http://fi.wikipedia.org/wiki/Etusivu The Finns in America (Library of Congress)
- http://www.loc.gov/rr/european/FinnsAmer/finchro.html Finnish Sauna Society
- http://www.sauna.fi/ Geneology (Finnish-Heritage, Searchable Parish Databases)
- http://www.genealogia.fi/ Institute of Migration (Searchable Migration Databases)
- http://www.migrationinstitute.fi/ American Finnish Reporter (Heritage Newspaper from Finlandia College, Michigan)
- http://www.finnishamericanreporter.com/ Finnish Recipes
- http://finland.fi/public/default.aspx?contentid=160065&contentlan=2&culture=en-US Finland-Related Souvenirs and Apparel
- http://www.zazzle.com/nordia* Finnish Sports Federation
- http://www.slu.fi/slu-esittely/finnish_sports_federation/ Kimi Räikkönen, Forumla One Driver
- http://www.kimiraikkonen.com/ Mika Hakkonen, Formula One Driver
- http://www.hakkinen.net/ Extensive Collection of Cultural Links from Genealogia.fi
- http://www.genealogia.fi/finnlinks/ Finland-related Links from the Sibelius Academy
- http://www.siba.fi/en/info/finland/ Laappeenranta Sandcastle Festival
- http://www3.lappeenranta.fi/hiekkalinna/
- http://evl.fi/EVLfi.nsf The Finnish Orthodox Church
- http://www.ort.fi/ The Catholic Church in Finland
- http://katolinen.net/
- http://www.soneraplaza.fi Elisa
- http://elisa.net Suomi24
- http://www.suomi24.fi
Finnish History & Culture
Chronology of Finnish History
Finnish Print & Broadcast Media
YLE News
Notable Finns
Finnish Cities and Maps
Helsinki
Study Abroad and International Exchange Information
Center for International Mobility (CIMO)
Finnish Language Resources
Online Finnish-English Dictionary
Grants for Research and Study in Finland
Finlandia Foundation
Higher Education
Comprehensive Link to Higher Education
Books and Libraries
Finnish Online Bookstore
Photographs of Finland
Helsinki Region
Architecture, Urban Design, and Design
Central Helsinki Interactive Architectural Map & Photo Database
Opera, Classical and Popular Music
Finnish Music Information Center (FIMIC)
Visual Arts, Museums, Dance, Film and Culture
Finnish National Gallery
Nature
Finnish Museum of Natural History
Government and Transportation
The Finnish Government
Finnish Minorities
Finnish Rights & Minorities Link
Miscellaneous General Culture
Wikipedia (Finnish Version)
Major Religious Denominations
The Evangelical Lutheran Church of Finland
Finnish Web Portals with Search Engines
Sonera Plaza